Вижте кои са кандидатите за кмет на Смолян и за общински

...
Вижте кои са кандидатите за кмет на Смолян и за общински
Коментари Харесай

Борбата за кметското място в Смолян: Вижте кои са кандидатите

Вижте кои са кандидатите за кмет на Смолян и за общински съветници на локалните избори.

Владимир Солаков е претендентът на Съюз на демократичните сили за кмет на община Девин , съгласно регистрация в Общинската изборна комисия (ОИК).  Развитието на Девин и района като туристическа дестинация е главен акцент в предизборната стратегия на Солаков. Пред кореспондент на Българска телеграфна агенция той уточни като най-важната инвестиция за Девин план за създаване на контрастена на бент. “Цанков камък “, обвързван с  планове за отделяне на пристанище за лодки, зона за водни спортове и лов на риба, туристически атракциони.

Кандидат-кметът на Съюз на демократичните сили е някогашен заместник-кмет на Девин от предишен мандат. През последните 20 години работи в областта на туризма, ръководител е на локалното съдружие на хотелиерите. Според Солаков Девин има късмет да се наложи освен като СПА дестинация, само че и с развиване на туризъм, обвързван със спортния лов на риба, водни спортове. Строителството на контрастена ще обезпечи непрекъснато равнище на чашата на бент. “Цанков камък “, което е обвързвано с  възможност за пристанище, съществуване на водно огледало и отделяне на зони за водни спортове, изяснява Солаков. Той се ангажира общината да притегли целево финансиране за плана и да партнира за реализиране на концепцията. Плановете за контрастена имат и екологичен резултат, добавя претендентът на Съюз на демократичните сили. 

Общинската изборна комисия в Смолян записва кандидатурата на Ивайло Василев за кмет на община Смолян, осведомят от ОИК.  Ивайло Василев е повдигнат от партия „ Възраждане “.

Кандидатът на „ Възраждане “ е роден в Смолян.  Владее 4 езика – британски, френски, немски и съветски. Студент е по биология в ПУ „ Паисий Хилендарски “. Бивш републикански първенец по брейк танци, взел участие е в брейк надпревари в разнообразни европейски страни. Занимава се е със спорт и бойни изкуства.

Ивайло Василев съобщи, че не е политик, а отстоява кардинална и безкористна позиция в името на това Смолян да се промени. Основен приоритет за Смолян съгласно Василев са образованието, културното и духовно развиване на града.  

Общинската изборна комисия в Смолян записва претендента на партия „ Български гласъ “ за кмет на община Смолян Мирослав Фисински, осведомят от ОИК. Най-важното е да създадем Смолян по-добро място за живеене, в което нашите деца да остават, съобщи Фисински. Според него едно положително ръководство на общината може да спре обезлюдяването на Смолян, което продължава с тревожни темпове.

Мирослав Фисински се занимава с превоз, работи в частния бизнес. Дипломиран бакалавър по стопанска система, стопанско ръководство и отбрана на националната сигурност, приключил е и магистърска степен по европейска администрация и планове. Роден е в Смолян, фамилен с две деца.  

Кандидатът за кмет на Смолян не се разпознава с партия , а се показва като човек от народа, който всекидневно се сблъсква с проблемите на хората. Крайно време е елементарни хора да влязат в политиката, тъй като те знаят същинските проблеми и решенията за тях, добави Фисински. Според него Смолян има капацитет за развиване освен в региона на туризма, само че и посредством привличане на производители, създавайки удобни условия за вложения.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР